Fotograferen in Amsterdam: 14 mooie en leuke plekken - Travel a Lut (2024)

Ben je benieuwd naar de mooiste plekken in Amsterdam om te fotograferen? Of ben je überhaupt op zoek naar mooie en leuke plekken in Amsterdam? Na een paar jaar in de hoofdstad te hebben gewoond, heb ik hier al mijn tips op een rij gezet. Dit zijn de mooiste fotografie plekjes van Amsterdam! Lees daarna ook zeker even mijn artikel met tips om beter te fotograferen.

Mooie en leuke plekken in Amsterdam om te fotograferen

De Westelijke Eilanden

Fotograferen in Amsterdam: 14 mooie en leuke plekken - Travel a Lut (1)
Fotograferen in Amsterdam: 14 mooie en leuke plekken - Travel a Lut (2)

Rondom Amsterdam Centraal en de houthavens vind je de Westelijke Eilanden, bestaande uit Prinseneiland, het Bickerseiland en het Realeneiland. Vooral het Prinseneiland is een van de mooiste plekken in Amsterdam om te fotograferen. Hier vind je ruim 100 pakhuizen, wat ongeveer 10% is van alle oude pakhuizen in de stad. Deze werden in de 17e eeuw gebruikt door de West-Indische handelscompagnie, later vestigden hier vooral veel kunstenaars. Neem je camera mee en fotografeer erop los!

De Haarlemmerdijk en de Brouwersgracht

Fotograferen in Amsterdam: 14 mooie en leuke plekken - Travel a Lut (3)

Vlakbij de Westelijke Eilanden vind je de Haarlemmerdijk, een gezellig en prachtig straatje vol leuke winkeltjes. Direct achter de Haarlemmerdijk vind je de Brouwersgracht, een van de mooiste plekken van Amsterdam rondom het Centraal Station. Wederom kom je hier tal van pakhuizen tegen waar je mooie foto’s schiet. Bezoek ook zeker het Van Brienenhofje in de buurt, welke erg fotogeniek is.

Hortus Botanicus

Fotograferen in Amsterdam: 14 mooie en leuke plekken - Travel a Lut (4)
Fotograferen in Amsterdam: 14 mooie en leuke plekken - Travel a Lut (5)

Als fotografieliefhebber kom je zeker aan je trekken bij Hortus Botanicus, dé botanische tuin van Amsterdam. Hier vind je tal van prachtige planten, bloemen en cactussen van over de hele wereld. En hoewel de tropische oase binnen prachtig is, maakt het gebouw zelf het plaatje helemaal af. Overigens vind je een tweede Hortus Botanicus in Leiden, welke je tijdens een dagje Leiden ook niet mag hebben gemist.

De NDSM-werf

Fotograferen in Amsterdam: 14 mooie en leuke plekken - Travel a Lut (6)

Vanaf Amsterdam Centraal pak je de pont naar de NDSM-werf in Amsterdam Noord, waar je prachtige street art vindt. Ooit was dit een scheepswerf, tegenwoordig is het een hip stadsdeel vol gave graffiti, hippe koffietentjes, gezellige markten en uitbundige festivals. En nog leuker: tegenwoordig vind je bij de NDSM-werf ook het grootste street art museum ter wereld, STRAAT genaamd. Koop een kaartje, neem je fotocamera mee en bewonder alle waanzinnige kunstwerken! Hier kun je alvast een kaartje kopen voor STRAAT.

Het Bloesempark

Fotograferen in Amsterdam: 14 mooie en leuke plekken - Travel a Lut (7)

Ben je in de lente in Amsterdam? Vergeet dan zeker niet het prachtige Bloesempark te bezoeken, gelegen in het Amsterdamse Bos. Ruim 20 jaar geleden schonk Japan maar liefst 400 kersenbomen aan Amsterdam, welke in het voorjaar tot bloei komen en je kunt genieten van een prachtig stukje natuur. Het hele park is gehuld in roze en paarse tinten, en je kunt er geweldige foto’s schieten.

Filmmuseum EYE

Fotograferen in Amsterdam: 14 mooie en leuke plekken - Travel a Lut (8)

Totaal wat anders dan de eeuwenoude panden, maar het architectonische hoogstandje van het Filmmuseum EYE mag natuurlijk ook niet in dit lijstje ontbreken. Het moderne gebouw, aan de overkant van Amsterdam Centraal, is prachtig om te fotograferen van zowel dichtbij als van ver weg. En als je het juiste perspectief te pakken hebt, zie je de vorm van het oog waar het gebouw zijn naam aan te danken heeft.

Lees ook: de leukste tips tijdens een dagje Amsterdam.

De Magere Brug

Fotograferen in Amsterdam: 14 mooie en leuke plekken - Travel a Lut (9)

Een van de bekendste bruggen van Amsterdam is de Magere Brug, wat vooral in de avond mooi te fotograferen is. ‘s Avonds gaan de lichtjes van de brug aan, wat een idyllisch plaatje oplevert. Zet vooral de lange sluitertijd aan wanneer de bootjes vlakbij de brug varen voor een extra mooie foto!

Zevenlandenhuizen

In de Roemer Visscherstraat nabij het Vondelpark vind je wel heel bijzondere huizen: de Zevenlandenhuizen. Zoals de naam al doet vermoeden, zijn dit zeven huizen in verschillende bouwstijlen én in verschillende kleuren. Dat maakt het hele straatje meteen heel fotogeniek.

Het Scheepvaartmuseum

Fotograferen in Amsterdam: 14 mooie en leuke plekken - Travel a Lut (10)

Het Scheepvaartmuseum is natuurlijk sowieso een interessante bezienswaardigheid als je een dagje in Amsterdam bent, maar het is ook meteen een prachtig gebouw om te fotograferen. Vooral de glazen overkapping is geweldig voor iedereen die graag architectuur vastlegt. Maar ook de buitenkant van het Scheepvaartmuseum is mooi om te fotograferen, vooral vanaf het Oosterdok.Hier koop je alvast een ticket voor het Scheepvaartmuseum.

De dakterrassen

Fotograferen in Amsterdam: 14 mooie en leuke plekken - Travel a Lut (11)

Waar heb je nou het beste uitzicht over de stad dan vanaf een dakterras? Zeker tijdens de zonsondergang zijn dit de beste plekken om Amsterdam te fotograferen. Ga bijvoorbeeld naar het Volkshotel in Oost, naar het W-Hotel in het centrum of naar de Skylounge naast Amsterdam Centraal. Mooie plaatjes gegarandeerd!

De 9 straatjes

Ga ook zeker naar de bekende 9 straatjes van Amsterdam, wat bestaat uit prachtige historische panden. Hier vind je leuke boutique winkels en gezellige koffietentjes, en alle straatjes zijn behoorlijk fotogeniek. Je vindt de 9 straatjes rondom de grachtengordel.

Lees ook: de 12 leukste hotspots voor lekker eten in Amsterdam.
En check ook: de leukste hotels in Amsterdam voor een fijne staycation.

Fotograferen in Amsterdam: 14 mooie en leuke plekken - Travel a Lut (12)

De grachtengordel

Over de grachtengordel gesproken… natúúrlijk mag dit ook niet ontbreken in het lijstje. De Herengracht, de Prinsengracht en de Keizersgracht zijn the place to be, waar je altijd waanzinnige plaatjes kunt schieten.

Fotogenieke koffie- en eettentjes

Fotograferen in Amsterdam: 14 mooie en leuke plekken - Travel a Lut (13)

En dan kent Amsterdam nog tal van fotogenieke koffiezaken en eettentjes. Ga bijvoorbeeld naar Bar Botanique in Oost, een tropische oase waar je je ogen uitkijkt. Een ander Instagrammable zaakje is Bam Boa, waar het interieur bestaat uit witte en beige tinten. Tot slot is Mama Kelly ideaal voor een mooie foto, aangezien de gehele tent in roze is gekleurd.

→ Lees ook: leuke plekken om te borrelen in Amsterdam.

Magna Plaza

Fotograferen in Amsterdam: 14 mooie en leuke plekken - Travel a Lut (14)
Fotograferen in Amsterdam: 14 mooie en leuke plekken - Travel a Lut (15)

Tot slot is Magna Plaza een prachtig gebouw om te fotograferen, zowel van binnen als buiten. Rondom Kerst is het helemaal the place to be, wanneer het interieur is versierd met allerlei kerstverlichting en hier een enorme kerstboom staat!

Ook leuk: ga met een gids op een fietstocht door Amsterdam.

Tips voor overnachten in Amsterdam

Een van de leukste tips voor een mooi boutique hotel in Amsterdam isBoat & Co, gelegen in de Houthavens. Het hotel is volledig ecologisch verantwoord ontworpen en het interieur is om door een ringetje te halen. Het hotel biedt enkel appartementen aan, welke volledig zijn uitgerust met keuken en al.OokHotel Jakartais een prachtig hotel. Precies op de plek van dit hotel vertrokken vroeger de lijndiensten naar Jakarta, de hoofdstad van Indonesië. Eenmaal binnen stap je in een tropische oase vol prachtige planten en natuurlijke materialen. Het hotel biedt 200 kamers, vaak met een eigen balkon vanwaar je uitzicht hebt op het IJ. Wil je heel uniek overnachten? Kijk dan eens naarSWEETS, een hotel dat 28 brugwachtershuisjes heeft omgetoverd tot suites. Hoe te gek! De brugwachtershuisjes liggen verspreid in Amsterdam en ze zien er allemaal net iets anders uit. Sommige huisjes zijn officieel nationale monumenten, andere zijn gelegen in het bruisende centrum van de stad.

Heb jij nog vragen over bovenstaande plekken om te fotograferen in Amsterdam? Of weet je zelf nog leuke en mooie plekken in Amsterdam? Laat het me vooral weten in een reactie hieronder! Of keer terug naar al mijn artikelen over Nederland voor meer tips en inspiratie.

Wat zijn volgens jou de mooiste plekken om te fotograferen in Amsterdam?

Meer leuke tips voor Nederland:

  • 10 mooie plekjes in Rotterdam.
  • 60x typisch Nederlandse gewoontes en tradities.
  • 10 pittoreske roadtrips in Nederland.
  • De ideale bucketlist voor Nederland.
Fotograferen in Amsterdam: 14 mooie en leuke plekken - Travel a Lut (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Madonna Wisozk

Last Updated:

Views: 6126

Rating: 4.8 / 5 (48 voted)

Reviews: 87% of readers found this page helpful

Author information

Name: Madonna Wisozk

Birthday: 2001-02-23

Address: 656 Gerhold Summit, Sidneyberg, FL 78179-2512

Phone: +6742282696652

Job: Customer Banking Liaison

Hobby: Flower arranging, Yo-yoing, Tai chi, Rowing, Macrame, Urban exploration, Knife making

Introduction: My name is Madonna Wisozk, I am a attractive, healthy, thoughtful, faithful, open, vivacious, zany person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.